lördag 18 april 2009

Recept på färsfylld squash

Väl värt besväret! Och hörrni detta är bara en vägledning !!

4-6 portioner

4 medelstora squash
vatten salt

Fyllning:

1 burk krossade tomater
2 stora gula lökar
400 g nötfärs eller blandfärs
1 1/2 msk smör eller margarin
4 msk tomatpuré + 2 msk senap
2-3 pressade vitlöksklyftor
1 1/2 tsk salt svartpeppar
1-2 tsk oregano timjan eller basilika
c:a 1 dl vatten

Gratinering:

2-3 dl ost

Dela squashen i halvor på längden . Skrapa ur kärnor och det vidhängande lösa med en tesked. Gröp också ur en del av fruktköttet och finhacka det. Förväll halvorna c:a 3 minuter i kokande vattenmed 1 tsk salt per liter .

Låt dem rinna väl, upp och nervända. Lägg dem på lätt smort ugnsäkert fat eller i långpanna.

Sjud tomatkrosset i kastrull på svag värme. Tillsätt squashhacket. Skala , hacka och tillsätt löken. Bryn färsen i matfett och häll i tomatröran. Tillsätt tomatpuré senap,vitlök,salt några vrid på pepparkvarnen och örtkryddan. Häll i vatten och sjud röran på svag värme c:a 15 minuter . Rör om ibland och tillsätt e. mer vatten. Men fyllningen får inte bli för tunn utan ska vara fast och stabbig så att den håller sig i squashen.

Fördela köttröran i halvorna. Strö på ost. Gratinera i 250 grader så att allt blir varmt och får färg.

Serveras med en sallad !

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack. Skall testas vid tillfälle. Såg ju underbart ut.

S sa...

Great! :)
Ska testas.

Anonym sa...

Det lät gott... jag hittade nått recept på viktkoll... det var lammfärs och jag gjorde ett försök. Kunde inte äta upp det.. tyckte det var äckligt rent ut sagt!