onsdag 4 augusti 2010

Vilken ålder ?


Bilden är klickbar för större text
Jag blir lite bedrövad. Hittade denna lapp precis nu . När får man diagnos dyslexi? Detta verk är komponerat av min son ; han är utomlands och kan inte dementera eller huvudtaget kommentera eländet. Han fyller 9 i år senare i höst.
Men han kan sjunga iallfall... och så är han väldigt söt och det kommer man ju långt med .... ja ja finns ju värre saker att oroa sig för ...

6 kommentarer:

Fru Venus sa...

Kolla upp det, för din egen skull! :-) Idag är det inte världens undergång, tvärtom, ganska vanligt! och han är ju söt! Kram

Lotta sa...

Åh, vilket sött litet monster! Och vilken fantasi han har! Min bror fick sin diagnos när han gick i tredje klass. Han hade haft det rätt jobbigt med sin dyslexi innan han fick rätt hjälp och fick gå om trean men sen har det gått galant för honom. Har inte sonens lärare sagt något tidigare? Kram!

Shamrock sa...

Begär utredning direkt och lita inte på vad skolan säger! Jag bad om utredning i åk 2 och efter många om och men fick sonen diagnosen i åk 7 (klasskompisen i åk 9) Det är lite sent att få den då... Ju tidigare man får den desto större chans att klara skolan med bra betyg. Skolan ansåg inte att han hade dyslexi men utomstående logoped ansåg det. Skolan har inget intresse av att eleven får diagnosen eftersom de får större skyldigheter men inte mer elevpeng. Nu har han papper på sjukdomen och har fått dator och rättstavningsprogram. Kolla dyslexiförbundets hemsida så står det massa bra info samt kännetecken som man ska hålla koll på. Förlåt mitt långa inlägg, men detta är en sån sak som jag går igång på eftersom jag har kämpat med d etta själv.

Cornelia Tonéri sa...

Åh det låter lovande att din klarade ett antal tvättar. Jag håller tummarna för min kära stegis!

Stina sa...

Tja, för att vara nio år tycker jag det ser okej ut. Men hör med skolan om du känner dig osäker!
kram

Nica sa...

Tycker definitivt du ska begära en utredning - och tjata ordentligt. Det gör ju ingenting om han INTE har dyslexi - men är otroligt bra om man upptäcker det tidigt. Det är ju som sagt vanligare än man tror - och det finns bra hjälpmedel att få nuförtiden.
Lycka till -och sagan var urgullig!